Patrick Bürgisser
Profile
Patrick Bürgisser Dozent für Innovations-Mgmt. & Sensorik
Contact
-
Contact hours
Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday -
Address
Berner Fachhochschule
School of Agricultural, Forest and Food Sciences HAFL
Fachbereich Food Science & Management
Länggasse 85
3052 Zollikofen
Activities
Responsibilities
Sensorik
Sensory Evaluation of Food
Teaching
Degree programmes
BSc: Food Sciences
MSc: Food Nutrition & Health
Subjects
Innovation-Management: Strategy, Process, Organisation, Culture
Design Thinking and Creativity
Project-Management & Businessplanning
Sensory Evaluation of Food
Integrated Product and Packaging Development
CV
Professional experience
- 2009 bis heute Dozent für Innovationsmanagement und Sensorik BFH - HAFL, Zollikofen
- 2007 - 2009 Leiter Entwicklung und Qualitätssicherung (Mitglied der GL) Wernli AG, Trimbach
- 2006 - 2007 P/L Verantwortlich der Mövenpick Ice Cream Gallery, Zürich Nestlé Super Premium (Mövenpick)
- 2001 - 2007 Leiter Entwicklung und Qualitätsmanagement (Mitglied der Divisionsleitung) Nestlé Super Premium (Mövenpick)
- 1997 - 2001 Leiter Entwicklung Hero AG, Lenzburg
- 1994 - 1997 Organisationsberater CSB-System AG, Kestenholz
Education
- 2016 - 2017 (Teil-) CAS in Marketingmix für Dienstleistungen Hochschule Luzern (HSLU)
- 2013 - 2014 CAS in Innovations- und Changemanagere Berner Fachhochschule (BFH)
- 2009 - 2010 Zertifikat Hochschuldidaktik Berner Fachhochschule (BFH)
- 2002 - 2003 Dipl. Wirtschaftsingenieur FH; Vertiefung Unternehmensführung Private Hochschule Wirtschaft (phw)
- 1988 - 1994 Dipl. Lebensmittel-Ingenieur ETH ETH Zürich
Memberships
Internal memberships
Food Innovation & Sensory Research Team
Awards
Language skills and intercultural knowledge
Language skills
- German - Native or bilingual proficiency
- French - Professional working proficiency
- English - Professional working proficiency